Programmatic или RTB рекламата е технология на онлайн рекламата, която работи на принципа на търгове за реклама в реално време.

Реално при нея не е важна конкретната позиция или сайт, а потребителят. А съдържанието на самата реклама е динамично и различно, определящо се от поведението и интересите на конкретният потребител. Като този вариант на реклама може да бъде насочен към привличането на нови потребители или към такива вече посетили сайта ви.

Remarketing/Retargeting реално и двете понятия означават едно и също, таргетирана реклама насочена към потребители посетили или извършили определено действие на вашият сайт.

Самото съдържание може да бъде предварително създадено от вас или да се генерира автоматично спрямо поведението на потребителя. Например, ако е посетил вашия магазин и е разгледал два модела обувки, един панталон и една чанта, рекламата може да бъде настроена така, че ако той не е направил покупка, тези продукти да бъдат включени в рекламата, която ще види при посещение на друг сайт или в социалните мрежи.

Comments are closed.